HTML

Magyar bankvilág

Várunk mindenféle történetet, ami magyar bankokkal kapcsolatos.

Rovatok

Friss topikok

Postán küldött bankkártya

2008.02.01. 17:55 Tynow

A következő személyes tapasztalat:

CIB-nél céges számlához kértünk kártyák, azt csak a fiókba kézbesítik - én ennek nagyon örülök, mert rettentő rossz tapasztalataim vannak a Postával.

Édesanyám magánszemelyként viszont választhat: postán, avagy fiókba felárért. Mivel úgyis aktiválni kell, meg úgy sincs még rajta pénz, a postát választotta.

Két hét határidőt igértek. A megrendeléstől számított második munkanapon megjött a PIN-kódos boriték, név nélkül, csak egy postafiók van feltüntetve. Oké, tudjuk mi ez.

Három nap múlva jön a kártya borítékban, szintén csak postafiók (ugyanaz), viszont sajnálatosan a CIB-es nyomtatvány átlátszik a borítékon :)

Hálistennek persze sértetlen.

6 komment

Címkék: bankkártya cib

A bejegyzés trackback címe:

https://bankvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr35321228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laurelin 2008.02.03. 10:21:56

Ez annyira logikátlan nálunk is. Jogos minden ember felháborodása, pl, hogy miért is nem ajánlott levélként kézbesítik (-tjük) a kártyákat. De legalább nem csomagolták egybe a pinkóddal :)

lemmikki 2008.02.06. 20:44:56

A kártya akiválatlanul megy ki, a pin kódtól elkülönítetten. Ha mindkettő jogtalan kezekbe jut, akkor sem megy semmire, mert nem tudja aktiválni, lévén azt csak internetbankon JELSZÓval, telefonon TELEFONOS KÓDdal, fiókban SZEMÉLYI igazolvánnyal lehet megtenni. Ha nem kapod meg (lenyúlják), a bank díjmentesen tiltja és pótolja. És nem kell fiókba szaladgálnod miatta. Nem értem, mi a baj.

corrado 2008.02.10. 18:46:49

Nem minden bank tiltja díjmentesen a postázás közben elveszett kártyát...

lemmikki 2008.02.12. 13:34:11

CIB mondjuk pont igen, és a postban erről van szó.

laurelin 2008.02.15. 13:41:54

Lemmikki: Ha bemegy a fiókba a kártyával meg a kóddal és csak annyit kér hogy mondd meg az egyenlegét, ahhoz nem kell személyi. És vásárlással is aktiválhatja a kártyát. Ha egy kézben van a pin és a kártya az már bukta.

Tynow 2008.02.15. 17:59:22

Mondjuk tényleg van néhány bank, bankfiók ahol a kártyával igazolod magad és személyit nem kérnek, legalábbis néhány tranzakcióhoz.

Persze, ha a rendszere kimutatja, hogy aktiválatlan a kártya, akkor le fog csapni a probálkozóra. Reméljük.

Egyebkent a cikk lényege csak annyi volt, hogy a Magyar Postára bízni dolgokat elég merész, mivel mindkét levél sima küldeményként érkezett, se nem express, se nem ajánlott, se nem tértivevény.

Tudom, hogy ezek közül egyedül a tértivevény ér valamit, mert az ajánlott küldeményket is van ahol csak bedobálják, valamint azt is tudom, hogy egy tértivevényes levél kb 200 ft felárat jelent (végfelhasználói ár), és gondolom kevés postás incidens miatt nem érte meg ezt az utat választani. De számomra akkor is merész, mert a Magyar Posta számtalan levelemet (és itt most ellent fogok mondani magamnak) - olyat is amit én ajánlva adtam fel - vesztett el.
süti beállítások módosítása